Orgasmul reprezintă cea mai intensă plăcere, atât pentru bărbat, cât şi pentru femeie. Orgasmul relaxează corpul, înlătură depresia şi îţi întăreşte sistemul imunitar. Beneficiile lui nu se opresc însă aici.
Orgasmul a mai fost denumit şi “mica moarte”, deoarece pe parcursul lui fiinţa pătrunde în stări deosebite de expansiune a conştiinţei, în care limitările obişnuite sunt depăşite, producându-se o transcendere a minţii şi o uniune a contrariilor, starea fiind deseori identică cu o experienţă metafizică. “Atunci când femeia are orgasm sau chiar înainte de a–l avea, atunci când doar anticipează plăcerea orgasmului, creierul ei secretă neurohormoni într-o cantitate foarte mare: dopamine, opiode şi oxitocină. Aceste substanţe secretate într-o cantitate aşa de mare în timpul orgasmului nu oferă doar o plăcere intensă, ci declanşează, practic, stări modificate de conştiinţă,” afirmă Ana Stoian, Life Coach.
Mai mult, orgasmul este percepţia euforică cu o intensitate maximă a stimulării sexuale, care se manifestă printr-o senzaţie paroxistică de plăcere şi de fericire.
“Noile cercetări din domeniul neuroştiinţei au descoperit că există o legătură strânsă între organele sexuale ale femeii şi creierul ei. Structura ramificaţiilor nervoase din zona pelviană este foarte diferită la femei faţă de bărbaţi. În cazul femeii, terminaţiile nervoase se distribuie în toată zona pelviană – de la pereţii vaginali la clitoris, către perineu şi anus. Mai mult, la fiecare femeie orgasmul este diferit, iar în cazul bărbatului, lucrurile sunt mult mai simple şi mai regulate”, adaugă psihologul Gabriela Marin, specialist în relaţii de cuplu.
Citeşte continuarea pe
CSID.